Baguetter är känsliga för uttorkning och bör därför ätas eller frysas in samma dag som de bakas. Den knapriga ytan försvinner dock vid frysning.
20–25 st
25 g jäst2 ½ dl vatten, ljummet1 tsk salt½ msk olivolja6–7 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Knåda degen ordentligt och länge, gärna 10–12 min för hand eller halva tiden med en köksmaskin.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Vik degen några gången i bunken och låt den jäsai ytterligare 30 min.
3. Knåda igenom degen ordentligt på ett bakbord. Dela den i 20–25 delar. Rulla ut längder och vrid dem åt varsitt håll i ändarna. Mjöla bröden lätt på ovansidan och låt dem jäsa under en bakduk på ett bakplåtspapper i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en tom plåt i ugnen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire
Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.