dimanche 9 février 2014

Vaniljhorn

source: http://tidningenhembakat.se/2014/01/31/vaniljhorn/

Spröda vaniljhorn med strösocker på toppen.
25–30 st
250 g smör, rumsvarmt1 ¾ dl florsocker1 msk vaniljsocker1 nypa saltca 5 ½ dl vetemjöl
Garneringströsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och salt smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen en liten stund.
3. Rulla längder tjocka som pennor, 8–10 cm långa på ett mjölat bakbord och forma dem till hästskor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–12 min. Strö strösocker över de varma kakorna direkt när
de kommer ut ur ugnen.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.