dimanche 9 février 2014

Kladdkaka

source: http://tidningenhembakat.se/2013/12/17/kladdkaka-2/

Godaste kladdkakan – Hembakats klassiska kladdkaka, uppiffad med en härligt täcke av mörk choklad på toppen. Vår läckra kladdkaka går bra att smaksätta, se faktarutan till höger.
Ca 12 bitar 
150 g smör3 dl strösocker3 ägg4 msk kakao1 ½ dl vetemjöl1 nypa salt2 tsk vaniljsocker
Till formensmörkokos
Garnering75 g mörk choklad, smältflorsocker
GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Bred där­efter ut smält choklad på kakan och låt den stelna.
Pudra över lite florsocker.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.