source: http://bakgladje.blogspot.se/search/label/Recept%20-%20Frosting%20och%20kr%C3%A4merWhipped cream cheese frosting (II)
Här har jag testat en annan variant av whipped cream cheese frosting, den tidigare varianten jag testat hittar du här. Den här frostingen är riktigt god och den passar utmärkt att spritsa på cupcake eller ha som fyllning i woopie pie. Jag kan rekommendera att ni använder äkta vaniljpulver i frostingen (och även andra bakverk), det blir jättegott. Vill man däremot inte ha bruna prickar i frostingen så kan man byta ut pulvret mot vaniljsocker istället.
WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING
3 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
300 g färskost(ex Philadelphia)
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver (eller 1-2 tsk vaniljsocker)
2 dl florsocker (ska frostingen spritsas kan man öka mängden upp till 3 dl)
Gör så här:
Vispa grädde och bakpulver hårt i en skål. Blanda florsocker och vaniljpulver i en annan skål och rör ner färskosten med en slev. Vänd ihop färskostblandningen med vispgrädden tills allt är blandat, se till att inte röra för länge för då blir frostingen rinnig. Om frostingen blir för lös kan du ställa den i kylskåpet en stund.
Receptet hämtat från Sockerrus
WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING
3 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
300 g färskost(ex Philadelphia)
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver (eller 1-2 tsk vaniljsocker)
2 dl florsocker (ska frostingen spritsas kan man öka mängden upp till 3 dl)
Gör så här:
Vispa grädde och bakpulver hårt i en skål. Blanda florsocker och vaniljpulver i en annan skål och rör ner färskosten med en slev. Vänd ihop färskostblandningen med vispgrädden tills allt är blandat, se till att inte röra för länge för då blir frostingen rinnig. Om frostingen blir för lös kan du ställa den i kylskåpet en stund.
Receptet hämtat från Sockerrus
LÖRDAGEN DEN 3:E SEPTEMBER 2011
Vaniljfrosting
Det här är en härligt god vaniljfrosting som passar lika bra att spackla tårtor med som att spritsa på cupcakes. Receptet ger en stor sats, så till en normalstor tårta räcker det att halvera receptet. Frostingen går utmärkt att frysa, se till att ta fram den i tid så att den hinner tina innan du använder den. Vill man kan man använda 1 tsk äkta vaniljpulver istället för vaniljsockret för att få mer vaniljsmak, tänk då på att frostingen blir prickig av det svarta vaniljpulvret.
VANILJFROSTING
500 g rumsvarmt smör
60 ml vispgrädde
9 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa smör så att det blir mjukt, tillsätt florsockret och vispa tills blandningen blivit vit och fluffig. Tillsätt grädden och vaniljen och vispa krämen lite till.
Receptet hämtat från boken Festliga tårtor
VANILJFROSTING
500 g rumsvarmt smör
60 ml vispgrädde
9 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa smör så att det blir mjukt, tillsätt florsockret och vispa tills blandningen blivit vit och fluffig. Tillsätt grädden och vaniljen och vispa krämen lite till.
Receptet hämtat från boken Festliga tårtor
SÖNDAGEN DEN 28:E AUGUSTI 2011
Enkel vaniljkräm
Jag testade en ny variant av vaniljkräm och den var väldigt enkel att göra eftersom allt rördes ihop i kastrullen. Jag tyckte krämen blev för lös att ha som tårtfyllning men jag kommer säkert göra den igen som tillbehör till en kaka.
ENKEL VANILJKRÄM
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
Gör så här:
Skrapa ur fröna från vaniljstången. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt blandingen sjuda och vispa samtidigt tils krämen tjocknat. Se till att krämen inte bränner fast i botten eller att den kokar upp. Låt krämen svalna.
Receptet hämtat från Söta saker
ENKEL VANILJKRÄM
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
Gör så här:
Skrapa ur fröna från vaniljstången. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt blandingen sjuda och vispa samtidigt tils krämen tjocknat. Se till att krämen inte bränner fast i botten eller att den kokar upp. Låt krämen svalna.
Receptet hämtat från Söta saker
SÖNDAGEN DEN 14:E AUGUSTI 2011
Vaniljkräm
Varför har jag aldrig gjort egen vaniljkräm tidigare? Det gick ganska snabbt och det var inte svårt och framförallt blev det otroligt gott.
Vill man göra glasskräm av vaniljkrämen räcker halv sats av receptet nedan. Häll i 2 dl ovispad grädde i vaniljkrämen vispa till önskad konsistens. Glasskrämen räcker till ett lager fyllning i en normalstor tårta.
VANILJKRÄM
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
7 äggulor
1,5 dl majsstärlkelse
50 g smör, rumsvarmt
Gör så här:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut kärnorna. Koka upp mjölken tillsammans med kärnorna från vaniljen och låt även den urskapade vaniljstången ligga med. Ta upp vaniljstången efter uppkoket.
Vispa äggulorna tillsammans med strösockret och majsstärkelsen så att det blir vitt och pösigt. Slå över en varma mjölken samtidigt som du fortsätter att vispa.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp samtidigt som du vispar kraftigt. Häll över i en kall skål så snart blandningen tjocknat ordentligt. Ha i smöret och vispa krämen tills den är slät. Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåpet.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
Vill man göra glasskräm av vaniljkrämen räcker halv sats av receptet nedan. Häll i 2 dl ovispad grädde i vaniljkrämen vispa till önskad konsistens. Glasskrämen räcker till ett lager fyllning i en normalstor tårta.
VANILJKRÄM
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
7 äggulor
1,5 dl majsstärlkelse
50 g smör, rumsvarmt
Gör så här:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut kärnorna. Koka upp mjölken tillsammans med kärnorna från vaniljen och låt även den urskapade vaniljstången ligga med. Ta upp vaniljstången efter uppkoket.
Vispa äggulorna tillsammans med strösockret och majsstärkelsen så att det blir vitt och pösigt. Slå över en varma mjölken samtidigt som du fortsätter att vispa.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp samtidigt som du vispar kraftigt. Häll över i en kall skål så snart blandningen tjocknat ordentligt. Ha i smöret och vispa krämen tills den är slät. Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåpet.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
TORSDAGEN DEN 2:E JUNI 2011
Whipped cream cheese frosting
En god frosting som är väldigt enkel att göra. Det äkta vaniljpulvret gör underverk i frostingen men vill man ha en helvit frosting ska man välja vaniljsocker istället.
WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING
100 g cream cheese (ex. philadelphiaost)
1 dl florsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker för helvit frosting)
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop cream cheese, florsocker och vaniljpulver med elvisp. Häll i grädden och vispa tills frostingen är tjock.
WHIPPED CREAM CHEESE FROSTING
100 g cream cheese (ex. philadelphiaost)
1 dl florsocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker för helvit frosting)
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop cream cheese, florsocker och vaniljpulver med elvisp. Häll i grädden och vispa tills frostingen är tjock.
TISDAGEN DEN 10:E MAJ 2011
Chokladfrosting
En jättegod frosting som passar både till att spackla tårtor med och att spritsa på cupcakes. Frostingen smakar mycket choklad. Om frostingen ska spacklas på en tårta kan man minska mängden florsocker för att få en mer mjuk och följsam frosting.
CHOKLADFROSTING
180 g rumstempererat smör
9 dl florsocker (jag använde knappt 500 g)
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl kakao
1,25 dl rumstempererad mjölk
Gör så här:
Vispa smöret mjukt. Blanda hälften av florsockret med vaniljsocker och kakao och vispa ner i smöret tillsammans med mjölken. Tillsätt övrigt florsocker tills du fått önskad konsistens. Vispa tills frostingen är fluffig.
Receptet är hämtat från boken Festliga tårtor
CHOKLADFROSTING
180 g rumstempererat smör
9 dl florsocker (jag använde knappt 500 g)
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl kakao
1,25 dl rumstempererad mjölk
Gör så här:
Vispa smöret mjukt. Blanda hälften av florsockret med vaniljsocker och kakao och vispa ner i smöret tillsammans med mjölken. Tillsätt övrigt florsocker tills du fått önskad konsistens. Vispa tills frostingen är fluffig.
Receptet är hämtat från boken Festliga tårtor
LÖRDAGEN DEN 7:E MAJ 2011
Grundrecept på smörkräm
Räcker till att spackla två normalstora tårtor.
GRUNDRECEPT PÅ SMÖRKRÄM
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt lite florsocker i taget under omrörning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning.
Smaksättning:
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citrus: 2 tsk finrivet citron-, apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. samma vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessens
Choklad: 30 g kakao eller 50 g smält och avsvalnad mörk choklad
Likör: 3 tsk valfri likör
Receptet hämtat från Baka baka liten kaka
GRUNDRECEPT PÅ SMÖRKRÄM
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt lite florsocker i taget under omrörning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning.
Smaksättning:
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citrus: 2 tsk finrivet citron-, apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. samma vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessens
Choklad: 30 g kakao eller 50 g smält och avsvalnad mörk choklad
Likör: 3 tsk valfri likör
Receptet hämtat från Baka baka liten kaka
FREDAGEN DEN 29:E APRIL 2011
Chokladmyntakräm
En kräm som smakar mycket choklad med ett litet inslag av mynta. Vill man kan man ta bort myntan. Krämen passar perfekt som fyllning i woopie pie.
CHOKLADMYNTAKRÄM
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
50 g smör
1,5 tsk mynta
Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med smör, grädde och mynta och rör ihop ordentligt. Låt blandningen svalna och tjockna innan den används.
Receptet hämtat från tidningen Hembakat
CHOKLADMYNTAKRÄM
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
50 g smör
1,5 tsk mynta
Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med smör, grädde och mynta och rör ihop ordentligt. Låt blandningen svalna och tjockna innan den används.
Receptet hämtat från tidningen Hembakat
TISDAGEN DEN 15:E FEBRUARI 2011
Chokladfrosting
Det här är en enkel och god frosting med smak av choklad. Att den bara innehåller två ingredienser gör den lätt att komma ihåg. Spritsa eller stryk frostingen på valfri muffins och få en god cupcake.
CHOKLADFROSTING
200 g färskost (ex philadelphia)
200 g choklad (vit, ljus eller mörk)
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad eller i micro. Vispa ihop färskost och choklad med elvisp så att det blandar sig ordentligt.
CHOKLADFROSTING
200 g färskost (ex philadelphia)
200 g choklad (vit, ljus eller mörk)
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad eller i micro. Vispa ihop färskost och choklad med elvisp så att det blandar sig ordentligt.
SÖNDAGEN DEN 16:E JANUARI 2011
Italiensk marängsmörkräm
Nu har jag provat ytterligare en kräm att spackla tårtor med. Den här gången blev det italiensk marängsmörkräm och det är absolut den godaste hittills. Den är dessutom väldigt lättarbetad när man spacklar tårtan. Min son fick smaka lite på en sked och hans kommentar var att "det smakar som varm mjukglass", vilket inte är fy skam. Den håller sig dessutom mjuk i kylskåpet och stelnar inte till och blir stenhård som övriga krämer jag testat. Den tar lite tid och är knölig att göra med det är den absolut värd. Den är underbart god!
ITALIENSK MARÄNGSMÖRKRÄM
2-3 tårtor
200 g äggvita (7 st medelstora eller 6 stora)
300 g socker (ca 3,5 dl)
80 ml vatten
450 g osaltat smör, rumsvarmt
1 tsk malet vaniljpulver
Gör så här:
Vispa äggvitan fluffig. Koka vatten och socker i en kastrull till 118 grader, det tar ca 5 minuter. Häll den heta sockerlösningen i äggen medan du vispar med elvisp. Sockerlösningen är väldigt varm så se till att inte bränna dig. Fortsätt vispa tills marängen är sval, det tar 10-15 minuter. Vispa sedan ner vaniljen och tillsätt smöret lite i taget samtidigt som man vispa på låg växel. Det ska bli en tjock och fluffig smet.
Hos Anna som receptet är hämtat ifrån så läste jag det här tipset:
Om krämen skär sig och blir vattning med klumpar kan man prova att värma en liten del av krämen i micron några sekunder och sen vispa ihop allt. Det ska även kunna gå att fortsätta vispa ett tag så blir krämen bra igen.
Receptet är hämtat från Annas bakstuga
ITALIENSK MARÄNGSMÖRKRÄM
2-3 tårtor
200 g äggvita (7 st medelstora eller 6 stora)
300 g socker (ca 3,5 dl)
80 ml vatten
450 g osaltat smör, rumsvarmt
1 tsk malet vaniljpulver
Gör så här:
Vispa äggvitan fluffig. Koka vatten och socker i en kastrull till 118 grader, det tar ca 5 minuter. Häll den heta sockerlösningen i äggen medan du vispar med elvisp. Sockerlösningen är väldigt varm så se till att inte bränna dig. Fortsätt vispa tills marängen är sval, det tar 10-15 minuter. Vispa sedan ner vaniljen och tillsätt smöret lite i taget samtidigt som man vispa på låg växel. Det ska bli en tjock och fluffig smet.
Hos Anna som receptet är hämtat ifrån så läste jag det här tipset:
Om krämen skär sig och blir vattning med klumpar kan man prova att värma en liten del av krämen i micron några sekunder och sen vispa ihop allt. Det ska även kunna gå att fortsätta vispa ett tag så blir krämen bra igen.
Receptet är hämtat från Annas bakstuga
SÖNDAGEN DEN 2:E JANUARI 2011
Vit marängkräm
Den här marängkrämen fungerar bra att spackla tårtor med. Den är lite jobbig och tidskrävande att göra men den blir väldigt god och inte alls så söt som vanlig smörkräm. Den smakar lite maräng, vilket är mycket gott.
Det går bra att frysa krämen, ta då fram den ur frysen dagen innan användning och låt den tina i kylskåpet. Krämen klarar sig även bra i kylskåpet i några dagar. Vid användningstillfället så kan man värma krämen i micron några sekunder tills den blir mjuk och följsam. Krämen räcker till ungefär två tårtor beroende på hur tjockt man spacklar.
VIT MARÄNGKRÄM
ca 2 tårtor
4 äggvitor
3 dl strösocker
Saft från en citron (ca 2 msk)
350 g osaltat smör, rumsvarmt
Gör så här:
Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke. Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den får en temperatur på ca 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
Ta av marängen från värmen och vispa med elvisp på hög hastighet tills den svalnat. Tillsätt smöret, lite i taget, under långsam vispning.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
Det går bra att frysa krämen, ta då fram den ur frysen dagen innan användning och låt den tina i kylskåpet. Krämen klarar sig även bra i kylskåpet i några dagar. Vid användningstillfället så kan man värma krämen i micron några sekunder tills den blir mjuk och följsam. Krämen räcker till ungefär två tårtor beroende på hur tjockt man spacklar.
VIT MARÄNGKRÄM
ca 2 tårtor
4 äggvitor
3 dl strösocker
Saft från en citron (ca 2 msk)
350 g osaltat smör, rumsvarmt
Gör så här:
Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke. Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den får en temperatur på ca 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
Ta av marängen från värmen och vispa med elvisp på hög hastighet tills den svalnat. Tillsätt smöret, lite i taget, under långsam vispning.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
SÖNDAGEN DEN 7:E NOVEMBER 2010
Mörk chokladsmörkräm
Det här är samma recept på som vit chokladsmörkräm men med mörk choklad istället. Jag använder krämen till att spackla tårtor med innan de täcks med sugarpaste eller marsipan. Krämen är framförallt god men också väldigt lättarbetad. Den går att förvara i kylskåp några dagar och den fungerar även utmärkt att frysa. Kom ihåg att ta fram krämen ur frysen eller kylskåpet i tid innan du spacklar tårtan så att den inte är för hård. Jag spacklar ganska tunnt därför räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta.
Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.
MÖRK CHOKLADSMÖRKRÄM
1-2 tårtor
100 g osaltat smör
100 g philadelphilaost
100 g mörk choklad
ev smak
Gör så här:
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.
MÖRK CHOKLADSMÖRKRÄM
1-2 tårtor
100 g osaltat smör
100 g philadelphilaost
100 g mörk choklad
ev smak
Gör så här:
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
SÖNDAGEN DEN 10:E OKTOBER 2010
Cream cheese frosting
En klassigt god frosting som funkar till allt. Kan förvaras i kylskåpet i ett par dagar och går även bra att frysa. Spritsa eller bred frostingen på dina muffins.
CREAM CHEESE FROSTING
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
ev. färg
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser med elvispen till en slät frosting. Förvara i kylskåp.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
CREAM CHEESE FROSTING
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
ev. färg
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser med elvispen till en slät frosting. Förvara i kylskåp.
Receptet hämtat från A piece of cake av Leila Lindholm
MÅNDAGEN DEN 4:E OKTOBER 2010
Chokladkräm / chokladfluff
Chokladkräm eller chokladfluff är en god tårtfyllning eller frosting som kan varieras med olika chokladsorter. Det är bara att välja din favoritchoklad och du får en god kräm. Jag har testat med dumle, ljus choklad och mörk choklad och min favorit av dessa är mörk choklad. Det går bra att spritsa krämen på cupcakes, vispa då krämen med elvispen lite hårdare. Det här receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
CHOKLADKRÄM / CHOKLADFLUFF
1 lager
150-180 g valfri choklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Häll grädden i en kastrull och värm tills den blir varm, det är viktigt att grädden inte kokar. Häll grädden över den smälta chokladen och rör tills allt har blandat sig ordentligt. Ställ blandningen i kylskåpet tills den kallnat (jag låter den stå över natten). Vispa långsamt med elvisp tills du fått önskad konsistens.
CHOKLADKRÄM / CHOKLADFLUFF
1 lager
150-180 g valfri choklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Häll grädden i en kastrull och värm tills den blir varm, det är viktigt att grädden inte kokar. Häll grädden över den smälta chokladen och rör tills allt har blandat sig ordentligt. Ställ blandningen i kylskåpet tills den kallnat (jag låter den stå över natten). Vispa långsamt med elvisp tills du fått önskad konsistens.
ONSDAGEN DEN 15:E SEPTEMBER 2010
Yoghurtfrosting
Den här frostingen är lite syrlig och inte så söt som många andra frostingar. Den är väldigt god och passar utmärkt till alla typer av mjuka kakor, gärna med bär i. Hos Tove såg jag fina cupecakes med den här frostingen, men jag måste ha gjort något fel för min gick inte att spritsa. Du kan se Toves fina cupecake här. Min frosting blev väldigt rinnig men otroligt god. Om någon har något tips på vad jag kan ha gjort konstigt så får ni gärna berätta.
YOGHURTFROSTING
Till 15 cupcakes
3 dl turkisk yoghurt (10 % fett)
1,5 dl vispgrädde
3-4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med yoghurtblandningen.
Receptet hämtat från Baka baka liten kaka
YOGHURTFROSTING
Till 15 cupcakes
3 dl turkisk yoghurt (10 % fett)
1,5 dl vispgrädde
3-4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med yoghurtblandningen.
Receptet hämtat från Baka baka liten kaka
FREDAGEN DEN 10:E SEPTEMBER 2010
Färskostfrosting
En god och härlig frosting. Kan förvaras i kylskåp i ett par dagar och går även bra att frysa. Tillsätt gärna lite färg (gärna pastafärg, då karamellfärg lätt tunnar ut frostingen) för att öka effekten på din cupcake.
FÄRSKOSTFROSTING
50 g rumsvarmt smör
150 g färskost
5 dl florsocker
vaniljsocker eller annan essens efter smak
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser med elvispen till en slät frosting. Förvara i kylskåp.
FÄRSKOSTFROSTING
50 g rumsvarmt smör
150 g färskost
5 dl florsocker
vaniljsocker eller annan essens efter smak
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser med elvispen till en slät frosting. Förvara i kylskåp.
ONSDAGEN DEN 8:E SEPTEMBER 2010
Vit chokladsmörkräm
Till de flesta av mina tårtor har jag använt vit chokladsmörkräm att spackla tårtorna med innan de täcks med sugarpaste. Krämen är framförallt god men också väldigt lättarbetad. Den går att förvara i kylskåp några dagar och den fungerar även utmärkt att frysa. Kom ihåg att ta fram krämen ur frysen eller kylskåpet i tid innan du spacklar tårtan så att den inte är för hård. Jag spacklar ganska tunnt därför räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta.
Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.
VIT CHOKLADSMÖRKRÄM
1-2 tårtor
100 g osaltat smör
100 g philadelphilaost
100 g vit choklad
ev smak
Gör så här:
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
Receptet hämtat från Familjeliv
Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.
VIT CHOKLADSMÖRKRÄM
1-2 tårtor
100 g osaltat smör
100 g philadelphilaost
100 g vit choklad
ev smak
Gör så här:
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
Receptet hämtat från Familjeliv
SÖNDAGEN DEN 5:E SEPTEMBER 2010
Glasskräm
Den här tårtfyllningen är trots namnet inte gjort av glass, men det smakar vaniljglass. Fyllningen är jättegod och passar till de flesta andra fyllningar. Det här receptet räcker till ett lager i en normalstor tårta.
GLASSKRÄM
1 lager
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden.
Tillägg 2010-09-06: Fick tipset att man kan hälla ovispad vispgrädde i vaniljkrämen och vispa till önskad konsistens. Jag har även fått tipset att det går bra att spritsa med glasskräm.
Du kan självklart använda valfri vaniljkräm i glasskrämen, använd hälften vispgrädde och hälften vaniljkräm när du blandar.
GLASSKRÄM
1 lager
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden.
Tillägg 2010-09-06: Fick tipset att man kan hälla ovispad vispgrädde i vaniljkrämen och vispa till önskad konsistens. Jag har även fått tipset att det går bra att spritsa med glasskräm.
Du kan självklart använda valfri vaniljkräm i glasskrämen, använd hälften vispgrädde och hälften vaniljkräm när du blandar.
SÖNDAGEN DEN 11:E JULI 2010
Vitchokladfrosting
Jag tycker vit chokad är jättegott. Det här är samma recept sommjölkchokladfrostingen men med vit choklad istället.
VITCHOKLADFROSTING
10-12 cupcakes
200 g vit choklad
200 g färskost
50 g mjukt smör
50 g florsocker
Gör så här:
Vispa ihop färskost, smör och florsocker med elvisp. Smält chokladen och låt den svalna. Vispa ner chokladen tills frostingen är fluffig.
Mjölkchokladfrosting
För den som älskar mjölkchoklad är den här frostingen himelskt god.
MJÖLKCHOKLADFROSTING
10-12 cupcakes
200 g mjölkchoklad
200 g färskost
50 g mjukt smör
50 g florsocker
Gör så här:
Vispa ihop färskost, smör och florsocker med elvisp. Smält chokladen och låt den svalna. Vispa ner chokladen tills frostingen är fluffig.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire
Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.